9 Ocak 2016

9 Ocak 2016

9 Ocak 2016, Çanakkale’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı. Bu güne özel tur programı ve 9 Ocak tören programını bu yazımızda bulabilirsiniz.

9 Ocak 2016 Çanakkale

9 Ocak Çanakkale‘den son düşman askerinin gittiği yani Çanakkale’nin “Kurtuluş Günü“dür. Bundan tam 100 yıl önce 9 Ocak 1916‘da İngilizler’in elinde bulunan Seddülbahir bölgesi de tamamen boşaltıldı. Böylece Çanakkale Zaferi resmileşmiş oldu. 9 Ocak 2016 tarihinde ise kurtuluşun 100. Yılı kutlanacak.

1915 Ekim ve Kasım aylarında İngiliz yetkililer Gelibolu cephesini incelemeye gelirler ve bölgede yaptıkları incelemeler sonrasında burada bir zaferden ziyade tutunmanın bile mümkün olmayacağına karar verdiler.

Müttefik askerleri 8 Aralık 1915’den 20 Aralık 1915’e kadar Anafartalar ve Arıburnu bölgelerini, 28 Aralık 1915’den, 9 Ocak 1916’ya kadar da Seddülbahir bölgesini tahliye etiler.

9 Ocak 1916’da Gelibolu Yarımadası’nda tek bir Müttefik askeri bile kalmamış, Çanakkale’nin geçilememesi ile Birinci Dünya Savaşı’nın çizgisi, savaşa katılan bir çok ülkenin de kaderi değişmiştir.

9 Ocak 2016 Tören Programı

Çanakkale’nin kurtuluşunun 100. yılı anısına bu yılki tören programı daha kapsamlı yapılacak. Ancak henüz net bir program açıklanmadı. Aşağıda size geçtiğimiz yıl yapılan programı örnek olarak veriyoruz.

9 Ocak Anma törenleri ne katılım tamamen ücretsizdir. Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği tüm ulaşım imkânlarını ücretsiz olarak halkımıza sunmaktadır. Sabah 09.00’da Çanakkale İskele ve Eceabat İskele buluşma noktaları olarak belirtilmiştir. 09.15 feribotu ile Kilitbahir Köyü’ne hareket ediyoruz. Varışımız sonrası araçlara binerek törenlerin yapıldığı Alçıtepe Köyü‘ne hareket ediyoruz. Varışımız sonrası tören alanına intikal ediyor ve törenlere katılıyoruz.

  • Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
  • Protokol Duyurusu
  • Çanakkale Valiliği Konuşması
  • Gelibolu Yarımadası T. M. P. Müdürlüğü Konuşması
  • Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı Konuşması
  • Alçıtepe Köyü Yaşlı İnsanlarımızın Anıları
  • Alçıtepe İlköğretim Okulu Şiir Dinletisi
  • Yöresel Halk Oyunları Gösterileri
  • Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı Bandosu
  • Ödül Töreni
  • Çanakkale Şehitlerine Mevlit-i Şerif
  • Program Sonu

9 Ocak 2016 100. Yıl Özel Tur Programı

Aşağıdaki program İstanbul hareketli olarak hazırlanmıştır. 9 Ocak özel Çanakkale Şehitlik Turu programımıza başka illerden katılmak isteyen misafirlerimiz lütfen bizimle irtibata geçerek konu hakkında detaylı bilgi alınız.

9 Ocak 2016 Tur Detayı

Buluşma Tarihi: 09 Ocak 2016 / 00.30-01.30
Buluşma Noktası: Lütfen bilgi alınız.

Buluşma noktalarımızda bir araya geldikten sonra Çanakkale turu için hareket ediyoruz. Sabah erken saatlerde Eceabat/ÇANAKKALE’ye varış yapıyoruz. Varışımız sonrası Eceabat içerisinde sabah kahvaltısı alıyoruz.

Restoranımızda alacağımız sabah kahvaltısı sonrası 100. Yıl programı ve Çanakkale Şehitlik turu için hareket ediyoruz. Öncelikle Kilitbahir Köyü ve Kilitbahir Kalesi‘ni ziyaret ederek rehberimizden bilgiler alıyoruz.

Çanakkale Deniz Muharebeleri ve Deniz Zaferi hakkında bilgiler almak için, Boğaza hakim konumdaki Rumeli Mecidiye Tabyası‘na geliyoruz. Burası aynı zamanda kahramanımız Seyit Onbaşı‘nın görev yaptığı ve anıtının olduğu yerdir. Buradaki ziyaretimiz sonrası turumuza Şahindere Gerçek Şehitliği ile devam ediyoruz. Şehitlik ziyaretimiz sonrası 9 Ocak 100. Yıl törenleri için Alçıtepe Köyü’ne hareket ediyoruz.

Alçıtepe içerisinde düzenlenen törenler sona erdiğinde restoranımızda öğle yemeği alıyoruz. Öğle yemeğimiz sonrası Salim Mutlu Müzesi ziyareti yapıp, Çanakkale Şehitler Abidesi‘ne hareket ediyoruz. Çanakkale Anıtı olarak da bilinen bu bölgeyi ziyaret edip rehberimizden bilgiler alıyoruz. Daha sonra ise turumuza düşmanın bölgeyi terk ettiği Seddülbahir ile devam ediyoruz. Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği ziyareti sonrası ise Çanakkale turu programımızda rotayı kuzeye çevireceğiz.

Kuzey muharebe alanlarına ulaşıyor ve sırasıyla; Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, Kırmızı Sırt, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı ziyaretleri yaparak turumuzu sonlandırıyor ve dönüş yolculuğuna geçiyoruz.

9 Ocak 2016 Çanakkale Turu programımızın bitiminde İstanbul‘a hareket ediyoruz. Tahmini varışımız 23.00 – 24.00 arasında olacaktır.

9 Ocak 2016 Tur Ücretleri

Kişi Başı Ücret: 120 TL

Ücrete Dahil Hizmetler:

  • Lüks TatilBus otobüsleri ile ulaşım
  • Profesyonel rehberlik hizmeti (Rehber Çanakkale’li olacaktır)
  • Sabah Kahvaltısı ve Öğle Yemeği
  • Müze Giriş Ücretleri

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler:

  • Akşam yemeği
  • Kişisel harcamalar
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ